logo YOUR LANGUAGE: NL | ENG

 
 

POSSIBILITY PLANT
De Belastingdienst en DUO Groningen 2014


Op het voorplein bij de entree van het gebouw staat een grote stalen, zwarte doos, waar een golvend lijnenpatroon is uitgesneden. Wanneer je door de uitsneden naar binnen gluurt zie je een stelsel van buizen en cilinders, trappen en bruggetjes. De doos komt uit in de parkeergarage. Wanneer je er onderdoor loopt kan je er van onder in kijken. Dan zie je dat uit de buizen en cilinders licht lijkt te druipen op de vloer van de parkeergarage.

Ik wil laten zien dat er nog steeds sprake is van een grote machinerie die het allemaal aan de gang houdt. Een informatie-raffinaderij die zijn geheim niet zomaar prijs geeft. Door de kieren van de black box kun je een glimp opvangen van de processen die zich daar afspelen. Bij avond straalt uit de zwarte doos op het plein een geheimzinnig licht en geeft het de suggestie van een groot werkend brein.

afm. 4.30 x 4.30 x 4.30m
staal, aluminium, LEDs, micro-processor

Credits





























© GINY VOS - . Alle rechten voorbehouden.